Rovanpera slavio u Portugalu

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 16:53

Rovanpera slavio u Portugalu

Vozač Tojote Kale Rovanpera pobedio je u reliju u Portugalu, čime je preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu WRC šampionata.

Branilac titule dominirao je tokom takmičenja u Portugalu, a do pobedničkog podijuma su došli i vozači Hjundaija Danijel Sordo (54,7 sekundi zaostatka) i Esapeka Lapi (1:20,3).

Ovo je finskom vozaču deveta pobeda otkako je debitovao u WRC-u 2017. godine, a prva nakon Novog Zelanda prošle godine.

Trku u Portugalu propustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je njegov timski kolega i osmostruki svetski prvak Sebastijan Ožije.

U generalnom plasmanu posle pet rundi vodi Rovanpera sa 98 bodova, drugi je vozač Forda Ot Tanak sa 81 bodom, dok po 69 bodova imaju Ožije i timski kolega iz Tojote Elfin Evans.

Šampionat se nastavlja 1. juna trkom na Sardiniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rally Portugal 2023 - Rovanpera pobedio i preuzeo vođstvo u šampionatu

Izvor: AutoBlog, 15.Maj.2023, 16:26

Aktuelni svetski šampion, Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris Rally1) je u Portugalu proslavio svoju prvu ovosezonsku pobedu, preuzevši vođstvo u generalnom plasmanu šampionata. 22-godišnji Rovanpera je već u petak startovao snažnim tempom i na spavanje je otišao sa prednošću od 10,8 sekundi....

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.