Rađa se novi gigant: Tojota investira 600 miliona $ u kinesku kompaniju za prevoz

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađa se novi gigant: Tojota investira 600 miliona $ u kinesku kompaniju za prevoz

Tokio -- Japanska Tojota će investirati 600 miliona dolara u kinesku kompaniju Didi Čusing, koja putem android aplikacije nudi usluge prevoza.

Investicija se odnosi i na zajedničko preduzeće, a sa ciljem proširenja saradnje sa tom firmom u Kini.

Japanski proizvođač automobila je saopštio da će u novo mešovito preduzeće biti integrisano i Tojotino partnerstvo sa kineskom kompanijom Guangdžou Automobil Grup.

Tojota >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , koja ima plan da električna vozila čine polovinu njene globalne prodaje do 2025. godine, iskoristila je partnerstvo sa kineskim proizvođačima baterija, kao što su Kontemporari ampereks tehnolodži i BYD, za lakši prelazak na automobile sa električnim pogonom.

Didi takođe ima zajedničke kompanije sa Folksvagenom i BAIC-ovom jedinicom za nova energetska vozila.
Pogledaj vesti o: Toyota,   Japan,   Android

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.