Predstavljen 2015 Toyota Camry Hybrid SiC prototip model

Izvor: Moto.rs, 30.Jan.2015, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen 2015 Toyota Camry Hybrid SiC prototip model

Toyota je predstavila njihov novi Camry Hybrid SiC prototip koji je dizajniran za testiranje performansi poluprovodnika izrađenih od silicijum-karbida (SiC).

Prototip ima jedinstvenu jedinicu za kontrolu snage (PCU) koja koristi SiC poluprovodnike koji bi mogli da doprinesu efikasnosti goriva do deset procenata. Testiranje prototipa će početi sledećeg meseca a Toyota će prikupljati različite podatke, uključujući napon PCU i struje, kao i brzinu vožnje, načine >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << vožnje i uslove, kao što je spoljna temperature. Proizvođač automobila će potom uporediti podatke sa podacima za modele opremljene tradicionalnim silikonskim poluprovodnicima da se procene poboljšanja efikasnosti dobijena zahvaljujući upotrebi SiC poluprovodnika. Ove informacije će biti upotrebljene za razvoj budućih SiC poluprovodnika koje Toyota želi da upotrebljava što je pre moguće.

foto © Toyota
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.