Potpuno nova Toyota Land Cruiser FOTO

Izvor: B92, 08.Avg.2023, 14:03

Potpuno nova Toyota Land Cruiser FOTO

Toyotin potpuno novi Land Cruiser oslanja se na tradicionalni kvalitet, izdržljivost i pouzdanost koji su potvrđeni u najtežim uslovima eksploatacije

- Novi model objedinjuje legendarnu istoriju Land Cruisera s novim tehnologijama, pružajući izuzetne performanse na putu i van njega

- Nova GA-F platforma, kao karoserija-na-okviru, osnova je za značajno povećanje krutosti karoserije i samog rama, poboljšavajući tako odziv, vožnju i upravljanje vozilom
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
- Prvi Land Cruiser koji je dobio električni servo upravljač i opciju isključenja prednjeg stabilizatora

- 2,8-litarski dizel motor za optimalnu ravnotežu efikasnosti goriva i performansi – elektrifikovana verzija sa 48-voltnom tehnologijom “lakog” hibrida biće dostupna početkom 2025.

Pogonski sklop naglašava "Toyotinu" orijentaciju da konstruiše model koji je dizajniran i projektovan da bi pospešio raznovrsne životne stilove ljudi i njihovih potreba.

U Evropi biće predstavljen sa 2,8-litarskom turbo-dizelskom jedinicom.

Motor proizvodi maksimalnih 204 KS (150 kW) i uparen je s novim osmostepenim automatskim menjačem "Direct Shift", što mu daje snagu da povuče teret do 3.500 kg.

Početkom 2025. godine biće dostupan elektrifikovani pogon koji objedinjuje moćan i efikasan dizel-motor sa 48-voltnom tehnologijom "lakog" hibrida.

Ovo je prvi Land Cruiser koji koristi sistem električnog servo upravljača (Electric Power Steering - EPS).

Njegovom primenom smanjuje se nivo povratnog trzaja koji može da se javi prilikom vožnje preko neravne površine i obezbeđuje ravnomerno, direktnije upravljanje i lakšu upravljivost pri svim brzinama.

Korišćenje EPS takođe omogućava da bude opremljen asistencijom za praćenje vozne trake kao dela paketa "Toyota sejfti sens", predviđenog za bezbednost i pomoć vozaču.

Novi model dobija dodatne terenske sposobnosti primenom novog prednjeg stabilizatora koji se može isključiti.

Ta tehnologija - SDM (Stabiliser with Disconnection Mechanism) prvi put je primenjena u nekoj "Toyoti" i omogućava vozaču da isključi antirol vezu (stabilizator) pomoću prekidača na instrument tabli.

"Toyota" je s ponosom upravo otkrila potpuno novi Land Cruiser model koji se direktno oslanja na izvorne kvalitete koji njegovo ime čine sinonimom za snagu i pouzdanost više od sedam decenija.

Rođen pre 72 godine kao model s oznakom "Toyota BJ", tačno 1. avgusta 1951. godine. Ubrzo nakon toga pokazao je svu svoju snagu i sposobnosti postavši prvo vozilo koje se uspešno popelo do šeste stanice na obroncima planine Fudži.

Možda nije iznenađenje što ga je njegova dugotrajna svetska slava učinila jednim od Toyotinih najprodavanijih modela, sa 11,3 miliona prodatih jedinica do danas*, u više od 170 zemalja i regiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.