Petostruki skok profita Tojote u poslednjem kvartalu 2013.

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petostruki skok profita Tojote u poslednjem kvartalu 2013.

TOKIO, 4. februara 2014. (Beta-AP) - Automobilska kompanija Tojota imala je više nego petostruki skok profita u poslednjem kvartalu 2013. i povećala je svoju prognozu zarada, pripisujući to slabom jenu i dobroj prodaji, objavio je u utorak japanski gigant.

Profit najvećeg svetskog proizvodjača automobila u poslednjem kvartalu prošle godine iznosio je 525,4 milijarde jena (5,2 milijarde dolara), u odnosu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 99,9 milijardi jena u istom periodu prošle godine.

Kvartalna prodaja skočila je 24 odsto na 6,585 hiljada milijardi jena (64,2 milijarde dolara).

Tojota, proizovdjač čija su vozila u poslednje dve godine najprodavanija na svetu, povećao je svoje prognoze profita i prodaje za fiskalnu godinu koja se završava u martu.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.