PRVA VOŽNJA: TOJOTA JARIS

Izvor: Kurir, 24.Okt.2011, 08:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRVA VOŽNJA: TOJOTA JARIS

„Jaris“ je napredovao na svim poljima. Usavršeni su dizajn, kabina i vozne karakteristike

Treća sreća!

U Srbiji je počela prodaja treće generacije mlade, a tako slavne „tojote jaris". Iako je sreća uvek dobrodošla, Japanci se nisu prepuštali sreći već bezgrešnom radu. Prva generacija iz 1999. bila je revolucionarna, daleko ispred svog vremena! Rezultat je bila prodaja od 5,5 miliona automobila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u prve dve serije.

Imamo dobru i lošu vest za novi model. Prvo loša - cena od 11.530 evra za osnovni model nije niska. Sledi dobra vest: „jaris" je bolji nego što smo pretpostavljali. Svoju snagu pokazao nam je na test-vožnji do Idvora, koju je upriličila „Tojota Srbija".

Dobrodošlicu su nam priredili veoma dobri materijali u kabini. Iako žalimo za optičkom instrument-tablom, kabina nema grešku. Odmah „pašu" sve komande - upravljač, tasteri, menjač. Vozač ima mesta na pretek, a nekim čudom i putnici pozadi uživaju u komforu. Tri elementa čine vožnju. Precizan upravljač, menjač s kratkim hodovima i odlična zvučna izolacija. Sistem „tač end gou" olakšava upravljanje komandama i stiže već u modelu SOL (12.630 evra).

Sviđa nam se i spoljašnji izgled. Još jedan školski primer evolucije dizajna između dve generacije. Linije „jarisa" su oštre i moderne.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.