Novi golf auto godine u Evropi

Izvor: Mondo, 04.Mar.2013, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi "golf" auto godine u Evropi

"Folksvagen golf", proglašen je za auto godine u Evropi u izboru eminentnih novinara iz više od 20 zemalja, saopšteno je danas.

Prvi model "golfa", proizveden je 1974. godine, a trenutno predstavlja najpopularniji "Folksvagenov" model i ključni element u pokušaju nemačkog proizvođača da prestigne "Tojotu" i postane najveći proizvođač automobila na svetu, prenosi AP.

Nova, sedma generacija "golfa" >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << superiorno je osvojila nagradu, sa dvostruko više glasova od modela "subaru BRZ" koji je na drugom mestu, dok je treće mesto osvojio "volvo V40".

Ovo je jedna od najprestižnijih automobilskih nagrada u Evropi, a "golf" je ovo laskavo priznanje osvojio i 1992.



(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Volvo

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi Golf - auto godine u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2013, 10:29

ŽENEVA -..Folksvagen Golf, proglašen je za auto godine u Evropi u izboru eminentnih novinara iz više od 20 zemalja, saopšteno je danas...Prvi model Golfa, proizveden je 1974. godine, a trenutno predstavlja najpopularniji Folksvagenov model i ključni element u pokušaju nemačkog proizvođača da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.