Napadi na policajce na dužnosti

Izvor: B92, Tanjug, 17.Maj.2009, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadi na policajce na dužnosti

Užice, Beograd -- Saobraćajni policajac Ranko Đerić (24) zadobio je rano jutros u Požegi teške telesne povrede kada je na njega naleteo vozač džipa koga je jurila policija.

Vozač džipa "Tojota" Bogdan Rangelov (20) iz Arilja naleteo je na saobraćajnog policajca na dužnosti i naneo mu teške telesne povrede. Prethodno, patrola saobraćajne policije na magistalnom putu Požega - Užice, oko 3:30 sati ujutro, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uočila je da džip u nepreglednoj krivini pretiče teretno vozilo i pokušala da ga zaustavi uz pomoć zvučne i svetlosne signalizacije.

Vozač nije stao već je okrenuo auto i ušao u Požegu gde je u Ulici Jug Bogdanovoj udario i oštetio parkirani automobil i potom nastavio beg ka izazu iz Požege.

Na ariljskoj naplatnoj rampi ga je sačekla ga druga saobraćajna policijska patrola koja se u međuvremenu uključila u poteru.

Na rampi je Đerić, koji je stajao uz metalnu ogradu, uz svetlosnu signalizaciju pokušao da zaustavi automobil, ali vozač džipa nije stao već ga je udario i pobegao.

Rangelovu, koji se sam javio policiji oko 5:20 sati, alkotestom je utvrđeno da u krvi ima 1,17 promila alhohola i određeno policijsko zadržavanja do 48 sati.

Saobraćajni policajac Ranko Đerić inače je otac tri sina.

Još dva napada na policajce

Na području Policijske uprave Užice, rano jutros evidentirana su još dva napada na policajce na dužnosti u kojima nije bilo povređenih.

Na lokalnom splavu, patrolu policije, prilikom hapšenja osobe zbog sumnje da je umešana u nelegalnu trgovinu narkoticima, napali su gosti tog objekta koji nisu bili u vezi sa osumnjičenima.

Niko od policajaca tada nije bio povređen, kao ni na Zlatiboru, kada je policija u noćnom klubu intervenisala radi očuvanja javnog reda i mira.

Pripadnike policije i na Zlatiboru su napali gosti kluba koji nisu bili predmet intervencije, a u sva tri slučaja radi se o izvršenom krivičnom delu ometanja službenog lica u obavljanju dužnosti.

Veljović: Tražimo oštriju kaznenu politiku

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da policija više neće tolerisati sve učestalije napade na pripadnike MUP-a i da će primenjivati sve zakonske mere u njihovoj zaštiti.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije će primenjivati sve raspoložive zakonske mere u zaštiti svojih pripadnika i zahtevaće da nadležni organi preduzimaju zakonske mere prema onima koji budu nasrtali i napadali policajce koji obavljaju službenu dužnost", rekao je Veljović.

"Tražićemo od pravosudnih organa da se u tom delu pooštri kaznene politika u cilju zaštite pripadnika MUP-a", kazao je Veljović.

Sindikat osudio napad

Policijski sindikat Srbije osudio je danas napad na saobraćajnog policajca Ranka Đurića.

PSS ponovo upozorava da učestali napadi i povređivanje policajaca poslednjih meseci predstavlja udarac na državu i bezbednost naših sugrađana, zbog čega PSS zahteva od svih pripadnika policije da koriste zakonska ovlašćenja.

PSS apeluje na državu da poboljša opremu i ovlašćenja policiji kako bi se ovakve situacije u budućnosti izbegle, a građani osećali sigurnije, kaže se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udario saobraćajca tokom policijske potere

Izvor: Mondo, 17.Maj.2009

Saobraćajni policijac Ranko Đerić zadobio je rano jutros u Požegi teške telesne povrede kada je Bogdan Rangelov, koga je jurila policija, naleteo džipom na njega.

Nastavak na Mondo...

Ponovo džipom na policajca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2009

UŽICE - Saobraćajni policajac Ranko Đerić (35) teško je povređen na putu Užice-Požega kada je na njega naleteo džip "tojota rav 4" kojim je upravljao Bogdan R. (1989) iz Arilja, rečeno je danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova...Policajcu je prilikom udara polomljena kost, rečeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vozač džipa naleteo na saobraćajca

Izvor: RTS, 17.Maj.2009

Saobraćajni policajac u Požegi zadobio teške telesne povrede kada je na njega naleteo vozač džipa koga je jurila policija. Policija neće tolerisati napade na pripadnike MUP-a, izjavio direktor policije Milorad Veljović...Saobraćajni policajac Ranko Đerić zadobio je rano jutros u Požegi teške...

Nastavak na RTS...

Pijani mladić vozio džip i udario policajca

Izvor: Blic, 18.Maj.2009, 10:37

Požeške ulice i okolina ove varoši juče ujutro bile su poprište potere za vozačem džipa Bogdanom Rangelovim (20) iz Arilja. U jurnjavi je povređen policajac Ranko Đerić (34), koji je pokušao da zaustavi Rangelova. Đerić je zadobio kontuziju ramena i naprsnuće ramene kosti...Rutinska kontrola...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.