Najveći svetski proizvođač automobila planira širenje

Izvor: B92, 05.Dec.2023, 09:39

Najveći svetski proizvođač automobila planira širenje

Toyota je u ponedeljak saopštila da će pojačati liniju električnih vozila u Evropi na šest modela do 2026. godine.

Kompanija očekuje da će takva vozila do tada činiti više od 20 odsto prodaje novih automobila u regionu.

Najveći svetski proizvođač automobila po prodaji sopštio je da očekuje da će do 2026. u Evropi godišnje prodavati više od 250.000 električnih vozila, budući da teži snažnom rastu na tržištu na kojem su ga odavno pretekli konkurenti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Uz električna vozila koje kompanija trenutno prodaje u Evropi i sportsko terensko vozilo (SUV), koje je predstavila prošle godine, Toyota je predstavila dva nova koncepta za modele koje planira da prodaje u regionu u nardnim godinama.

Jedan je konceptni model za mali električni SUV koji kompanija planira da plasira u Evropi 2024., a drugi je koncept za sportski crossover model čije je predstavljanje planirano za 2025., saopštila je Toyota.

Toyota cilja na globalnu prodaju od 1,5 miliona evra do 2026. godine.

Prodaja potpuno električnih automobila u Evropskoj uniji porasla je za više od pola u prvih 10 meseci ove godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, pokazali su podaci Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA).

Toyota je u periodu od 10 meseci, zaključno sa septembrom, imala peti najveći ukupni tržišni udeo u automobilima u EU i beležila tek blagi pad udela u odnosu na prethodnu godinu, na nešto ispod sedam odsto, pokazali su podaci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Toyota

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Najveći svetski proizvođač automobila planira širenje: Pojačavaju liniju električnih vozila

Izvor: Blic, 05.Dec.2023

Toyota je u ponedeljak saopštila da će pojačati liniju električnih vozila u Evropi na šest modela do 2026. godine. Kompanija očekuje da će takva vozila do tada činiti više od 20 odsto prodaje novih automobila u regionu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.