Majkrosoft modernizuje Tojotu

Izvor: Blic, 07.Apr.2011, 02:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft modernizuje Tojotu

Kompanije Majkrosoft i Tojota predstavile su plan o zajedničkom radu na ugrađivanju usluga zasnovanih na internetu u automobile japanskog proizvođača.

Najveća svetska softverska kompanija i najveći proizvođač automobila navode da će uložiti 12 miliona dolara u Tojotin medijski servis, koji vozačima nudi sadržaje u digitalnoj formi.

Ovo odeljenje fokusirano je na kombinovanje telekomunikacija i podataka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji se vozačima predstavljaju putem sistema satelitske navigacije GPS i koriste se za regulisanje rada vozila na električni ili hibridni pogon.

Tojota planira da razvije novu mrežu digitalnih usluga na Majkrosoftovoj softverskoj platformi "Azure" do 2015. godine.

Jedna od planiranih usluga jeste nadgledanje i regulisanje načina na koji vozač koristi snagu motora svog automobila, kako bi se postigla maksimalna efikasnost.

Partnerstvo sa Tojotom je neobičan poslovni potez "Majkrosofta", koji je do sada u okvirima automobilske industrije sarađivao samo sa Fordom i Fijatom.

Povezane vesti: Bez rezultata u pregovorima Dajmlera i Tojote Tojota opozvala 1,5 miliona vozila Kažnjena "Tojotina" filijala u Kini zbog korupcije "Tojota" otvara fabriku "zelenih motora" u Australiji "Tojota" povlači 1,13 miliona "korola"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.