Kriza prepolovila Tojotinu prodaju

Izvor: Capital.ba, 06.Avg.2020, 11:00

Kriza prepolovila Tojotinu prodaju

TOKIO – “Tojotin” profit umanjen je za 74 odsto u drugom kvartalu pošto je pandemija virusa korona prepolovila prodaju automobila u odnosu na isti period prošle godine. Japanska kompanija saopštila je da je od aprila do juna ostvarila profit od 1,5 milijardi dolara. Kvartalna prodaja umanjena je za 40 odsto, na vrijednost od 43,6 milijardi dolara. Šteta je posljedica pandemije zbog koje su uvedene blokade privrede i proizvodnje, a došlo je i do poremećaja u prodaji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << navodi se u saopštenju, prenio je AP. Pad prodaje “Tojotinih” automobila zabilježen je na skoro svim globalnim tržištima, uključujući SAD, Japan i Evropu. Prodaja se oporavlja u Kini, gdje je epidemija počela prošle godine. Iako su veliki svjetski proizvođači automobila teško pogođeni pandemijom, “Tojota” je uspjela da ostane u plusu u drugom kvartalu najviše zahvaljujući prodaji modela “korola”, “prijus hibird” i “leksusovih” luksuznih modela. Srna Чланак Kriza prepolovila Tojotinu prodaju се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Toyota,   Japan,   Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovogodišnji broj putnika na niškom aerodromu bezmalo prepolovljen

Izvor: Danas, 06.Avg.2020

U prvih sedam meseci ove godine broj putnika na aerodromu "Konstantin Veliki" u Nišu smanjen je za 43,68 odsto u odnosu na isti period prošle godine, a tome je doprineo pad putničkog prometa od početka epidemije korona virusa u martu.

Nastavak na Danas...

RAD NA DALJINU DO JULA 2021. Zaposlenima daju 1.000 dolara za radne potrebe od kuće

Izvor: Blic, 07.Avg.2020, 10:18

Kompanija Fejsbuk dozvoliće svojim zaposlenima da rade od kuće do jula 2021. godine zbog pandemije korona virusa, saopštila je portparolka te društvene mreže.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.