Kompanija Aurus preuzela bivšu Tojotinu fabriku automobila u Sankt Peterburgu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2024, 15:32

Kompanija Aurus preuzela bivšu Tojotinu fabriku automobila u Sankt Peterburgu

Ruska kompanija Aurus preuzela je bivšu Tojotinu fabriku automobila u Sankt Peterburgu, izjavio je danas potpredsednik ruske vlade i ministar industrije i trgovine Denis Manturov.
Prema njegovim rečima, Aurus bi mogao da počne proizvodnju automobila u Sankt Peterburgu do kraja godine, prenosi Komersant.
Firma Aurus, osnovana 2018. godine, u vlasništvu je ruskog instituta NAMI (63,5 odsto), fonda Tavazun iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (36 odsto) i ruske firme Solers (0,5 odsto).
Aurus je najpoznatiji po proizvodnji limuzine i sedana Senat, luksuznog kombila Arsenal i SUV nazvanog Komendant, preneli su mediji.
Ta tri vozila su...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Aurus preuzeo bivšu Toyotinu fabriku u Sankt Peterburgu

Izvor: AutoBlog, 07.Maj.2024

Prikazana i poboljšana verzija luksuzne limuzine Fabrika u Sankt Peterburgu, koja je ranije pripadala japanskoj kompaniji Toyoti, predata je ruskom luksuznom proizvođaču automobila Aurusu.Ove informacije je danas potvrdio ruski ministar industrije i trgovine Denis Maturov, koji je otkrio i da će...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.