Tojota divljala po putu zbog papučice za gas

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2010, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tojota" divljala po putu zbog papučice za gas

Kalifornijska saobraćajna policija pomogla je u zaustavljanju automobila "tojota prijus" koji se oteo kontroli vozača zbog zaglavljene papučice za gas i jurio brzinom od 150 kilometara na sat na autoputu okruga San Dijego.

Vozač je pozvao telefonom policiju u pomoć kada je posle preticanja drugog vozila shvatio da ne može da uspori svoj automobil.

"Pritisnuo sam pedalu za gas i ona je ostala zaglavljena," >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao je novinarima vozač Dzejm Sajkers (61). "Pokušao sam da kočim, ali se auto nije zaustavljao. Samo je nastavljao da ubrzava."

Iz patrolnih kola policajci su preko zvučnika rekli Sajkersu da pritisne pedalu kočnice do poda, doda ručnu kočnicu i skrene na put koji ide uzbrdo.

Kada je "tojota" usporila na 80 kilometara na sat, Sajkers je ugasio motor i zatim se zaustavio. Patrolni autombil se postavio ispred "tojote“ za svaki slučaj, kažu policajci.

Iz kompanije "Tojota" je saopšteno da je poslala terenskog tehničara specijalstu u San Dijego da ispita slučaj.

Najaveći svetski proizvođač motornih viozila opozvao je 8,5 miliona vozila u svetu - više od 6 miliona u SAD, zbog problema sa papučicom za gas.

Vlasnici automobila "tojota" su se žalili da im automobili ubrzavaju mimo njihove volje uprkos kočenju, što je imalo i smrtonosne posledice. Vlada je dobila pritužbe o 34 smrtna slucaja u SAD zbog naglog ubrzanja tojotinih vozila od 2000. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbegli Tojotin Prius

Izvor: S media, 09.Mar.2010

Kalifornijska saobraćajna policija pomogla je danas u zaustavljanju automobila Tojota Prius koji se oteo kontroli vozača zbog zaglavljene paučice za gas i jurio brzinom od 150 kilometara na sat na autoputu okruga San Dijego. ..Vozač je pozvao telefonom policiju u pomoć kada je posle preticanja...

Nastavak na S media...

Pomahnitali "prijus" jurio 150 na sat!

Izvor: Glas javnosti, 10.Mar.2010, 08:39

EL KAHON - Kalifornijska saobraćajna policija pomogla je juče u zaustavljanju automobila "tojota prijus", koji se oteo kontroli vozača zbog zaglavljene paučice za gas i jurio brzinom od 150 kilometara na sat na autoputu okruga San Dijego...Vozač je pozvao telefonom policiju u pomoć kada je posle...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.