Čuveni proizvođač automobila ima ideju za zaštitu od KRAĐE KOLA! Surovo, nema šta!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Mar.2019, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni proizvođač automobila ima ideju za zaštitu od KRAĐE KOLA! Surovo, nema šta!

Da li će ovaj izum zaživeti?

Inženjeri u Tojoti došli su do ideje koja bi mogla da pomogne u borbi protiv krađe automobila. Tojota želi da opremi automobile suzavcem koji će se aktivirati kad računar i senzori otkriju "nezakonito pokretanje motora", piše Carscoops.

Japanska kompanija predala je aplikaciju za patent mirisnog sistema koji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osim prijatnih mirisa, može da ispusti i suzavac ako se uljez nađe u vozilu. Procenu vrši računar. Mirisi bi se birali pomoću upravljača koji bi mogao da odredi specifični miris za različite osobe.

Sistem će se povezivati sa pametnim telefonom korisnika i aktivirati određeni miris zavisno od toga koja osoba uđe u automobil, a navedeni su i mirisi koji se ispuštaju nakon što osoba izađe iz vozila kako bi se osvežila njegova unutrašnjost i uklonili neki neugodni mirisi.

No, ako u automobil uđe neko bez povezanosti s mirisnim sistemom i pokuša da pokrene motor, sistem će imobilizovati vozilo i ispustiti suzavac u njegovu unutrašnjost.

Zasad je reč samo o aplikaciji za patent i još nije sigurno da će sistem zaista proraditi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.