Vimbldon: Prvi trijumf Nišlijke Natalije Stevanović na grend slemovima, ubedljivo savladala Pliškovu

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Jul.2023, 21:15

Vimbldon: Prvi trijumf Nišlijke Natalije Stevanović na grend slemovima, ubedljivo savladala Pliškovu

Srpska teniserka iz Niša Natalija Stevanović, plasirala se u drugo kolo Vimbldona, pošto je sa 2:0 (6:2, 6:3) savladala Karolinu Pliškovu. Ovo je bila prva pobeda u karijeri srpske teniserke na nekom grend slemu, izveštava RTS.

Veliki uspeh napravila je Natalija Stevanović i prvi put u karijeri osetila ukus pobede na jednom grend slem turniru – u prvom kolu Vimbldona ubedljivo je savladala Čehinju Karolinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Pliškovu, prenosi RTS sport.

Srpska teniserka je u meč ušla puna samopouzdanja, što se i odrazilo na rezultat.

Natalija je taktički odigrala savršeno i u potpunosti zbunila nekada prvu teniserku sveta.

Posle početnih 2:2, Natalija je vezala četiri osvojena gema, dva brejka, pa je osvojila prvi set rezultatom 6:2.

Stevanovićeva je na startu drugog dela igre napravila brejk, koji je sačuvala do kraja meča. Na servis protivnice propustila je četiri meč-lopte, ali je već u sledećem gemu iskoristila drugu na svoj servis i sa 6:3 došla do najvećeg trijumfa u karijeri.

Meč je trajao 65 minuta.

Natalija će u drugom kolu igrati protiv Nemice Korpač, koja je sa 2:1 bila bolja od Kineskinje Žao.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.