Grčka, Slovenija, Portugal, Alžir, Francuska i Urugvaj na SP

Izvor: RTS, 19.Nov.2009, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka, Slovenija, Portugal, Alžir, Francuska i Urugvaj na SP

Fudbalske reprezentacije Grčke, Slovenije, Portugala, Francuske, Alžira i Urugvaja plasirale su se na Svetsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Južnoj Africi.

Grčka je u revanš meču baraža pobedila selekciju Ukrajine sa 1:0. Strelac pobedonosnog pogotka bio je Dimitris Salpingidis u 32. minutu. U prvom meču baraža, pre sedam dana u Atini, dve selekcije su igrale bez golova - 0:0.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Najveće iznenađenje priredila je Slovenija koja je eliminisala Rusiju i drugi put će igrati na SP. Strelac odlučujućeg gola bio je Dedič u 44. minutu.

Pogodak Miraleša u Zenici protiv selekcije Bosne i Hercegovine potvrdio je prolaz Portugala na Šampionat sveta. Desilo se to u 56. minutu.  

Francuska i Republika Irska igrali su produžetke. Kin je u 32. minutu anulirao prednost "trikolora" iz prve utakmice. Francuzi su preko Galasa izjednačili u 103. minutu. Završeno je 1:1, pa je Francuska zahvaljujući pobedi u prvom meču u Irskoj obezbedila vizu.

Najbolji fudbaleri Alžira plasirali su se u završni deo prvenstva sveta 2010. pošto su u sredu, u "majstorici" C grupe kontinentalnih kvalifikacija, na neutralnom terenu u Kartumu, savladali reprezentaciju Egipta sa 1:0 (1:0).

Strelac jedinog gola bio je Antar Jahija u 40. minutu.

Rezultati revanš utakmica baraža: 

Slovenija-Rusija 1:0. (Prvi meč 1:2)

BiH - Portugal 0:1  (0:1)

Francuska - Republika Irska 1:1 (1:0)

Ukrajina-Grčka 0:1 (0:0)

Alžir - Egipat 1:0 (1:0)

Urugvaj - Kostarika 1:1 (1:0)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Fudbal

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.