Radnici Fijata protestuju u Kragujevcu, najavili blokade puteva

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2022, 14:29

Radnici Fijata protestuju u Kragujevcu, najavili blokade puteva

Nekoliko stotina radnika Fijat Automobila Srbija (FAS) najavilo je na protestu 17. juna je da će blokirati puteve zbog, kako tvrde, neuspelih pregovora sa Vladom Srbije i poslodavcem Stelantis Grupom o statusu zaposlenih u toj kragujevačkoj fabrici.   Oni su sa protesta ispred Skupštine grada poručili da neće dozvoliti poslodavcu da ih šalje na rad u inostranstvo i da im daje otkaze uz neadekvatne otpremnine.   Nakon toga su se uputili na jednočasovnu blokadu puta Kragujevac- Batročina...
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Radnici Fijata u ponedeljak blokiraju prugu u Kragujevcu, u sredu dolaze u Beograd

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jun.2022

Radnici kragujevačke fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA), nezadovoljni pregovorima o njihovom statusu, blokirali su danas saobraćaj na kružnom toku na ulazu u Kragujevac od 13.00 do 14.30 i za ponedeljak najavili blokadu pruge u tom gradu kod Grošničke stanice, a za sredu dolazak u Beograd.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.