Protest desničara u Kijevu, palili gume

Izvor: RTS, 02.Feb.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest desničara u Kijevu, palili gume

Nekoliko desetina ljudi u maskirnim odelima, uglavnom pripadnici jedinice "Ajdar", protestovali su ispred zgrade ministarstva odbrane u Kijevu paleći gume.
Demonstranti su blokirali saobraćaj u blizini tog ministarstva, a neki su pokušali i da uđu u dvorište, ali u tome nisu uspeli.

Kako javlja Interfaks, demonstranti su zapalili gume, ali je ubrzo iz dvorišta ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izašlo vatrogasno vozilo i ugasilo vatru.
Demonstranti traže da im se obrati ili ministar odbrane Stepan Poltorak ili načelnik Generalštaba Viktor Muženko.
Međutim, u ministarstvu odbrane kažu da je stvar u tome što oni neće nikoga da slušaju već žele da protestuju.
U međuvremenu, ukrajinski mediji su javili da je pripadnicima bataljona "Ajdar" ispunjen zahtev i da će ta jedinica nastaviti da postoji kao posebna vojna jedinica.
Poslanik Radikalne partije i komandir tog bataljona Sergej Meljničuk rekao je posle razgovora u Ministarstvu da "Ajdar" neće biti rasformiran, preneo je Ukrinform.
Ulica u kojoj su pripadnici bataljona "Ajdar" protestovali je deblokirana.
Pripadnici odreda "Ajdar" prošlog petka su se okupili ispred ministarstva protestujući zbog skandala koji je izbio jer je izgubljen pečat odreda, kao i zbog reorganizacije koju sprovodi ministarstvo, podseća Interfaks.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.