Kako se koronavirus proširio kineskim zatvorima

Izvor: RTS, 26.Feb.2020, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako se koronavirus proširio kineskim zatvorima

Opsežne mere bezbednosti preduzimaju se širom Kine zbog epidemije koronavirusa. Ipak, čak 555 osoba je zaraženo u kineskim zatvorima.
U kineskim zatvorima je čak 555 osoba zaraženo koronavirusom. Do sada nije bilo smrtnih slučajeva.

"Prenošenje zaraze ukazalo je na neke rupe u upravljanju zatvorima, kao i u prevenciji i kontroli epidemije", rekao je zamenik ministra pravde.
Objašnjavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kako je došlo do zaraze, rekao je da su ženski zatvor u Vuhanu i bolnica na samo 100 metara udaljenosti i da dele autobusko stajalište.
Kada je reč o ostalim zatvorima, ispostavilo se da pripadnici bezbednosnih snaga nisu prijavili da su bili u kontaktu sa osobama iz provincije Hubej.
Koronavirus stigao i do Latinske AmerikeU Austriji, Hrvatskoj, Švajcarskoj i Alžiru zaražene su osobe koje su boravile u Italiji. Prva osoba zaražena koronavirusom u Hrvatskoj je mlađi čovek koji je u februaru boravio u Milanu i trenutno se nalazi u bolnici u Zagrebu. Zaražen je i njegov brat.
Registrovan je i jedan oboleli u Latinskoj Americi – reč je o Brazilcu koji se vratio iz Italije. 
I Australija je uvela vanredne mere bezbednosti. Koronavirusom je zaraženo 23 ljudi. U naredne dve nedelje neće raditi škole i otkazane su sve sportske aktivnosti. 
"Očigledno je da smo u nezavidnoj situaciji u kojoj se nikad nismo nalazili, jer do sada nismo imali slučajeve te bolesti. Važno je da se ne unosi panika, svaki dan se situacija menja i moramo da se fokusiramo na ono što nam sledi – da se pripremamo za Olimpijske igre u Tokiju", izjavio je šef misije australijskog Olimpijskog tima Jan Čestermen.
U Japanu je oko 850 zaraženih, a u Južnoj Koreji oko 900. U Iranu je preminulo 14 osoba, što je najveći broj žrtava virusa van Kine, ali i izlečeno je više od 27.000.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredne mere u 30 zemalja zbog virusa korona, prvi slučajevi u Alžiru i Južnoj Americi

Izvor: Radio 021, 26.Feb.2020

Do sada je 30 zemalja uvelo vanredne mere ili povećalo nivo predostrožnosti zbog virusa korona, a prvi slučajevi prijavljeni su i u Latinskoj Americi, u Brazilu, dok je u Alžiru jedan Italijan stavljen u izolaciju...Na severu Italije do sada je od posledica zaraze virusom korona preminulo 11 osoba,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.