BLISKOISTOČNI SUKOB: Zdravstveni sistem u Gazi na rubu kolapsa; Izrešetano vozilo UN-a u Rafi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2024, 06:56

BLISKOISTOČNI SUKOB: Zdravstveni sistem u Gazi na rubu kolapsa; Izrešetano vozilo UN-a u Rafi

Sukob Izraela i Hamasa – 220. dan. Konvoj vozila sa oznakama UN-a izrešetan je u Rafi, ubijen je vozač a teško povređen jedan humanitarac. Ministarstvo zdravlja u Gazi, upozorava da je zdravstveni sistem zbog nestašice goriva u palestinskoj enklavi na ivici kolapsa. Tvrdi da je najmanje 35.091 Palestinac ubijen u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra. Izraelska vojska, istovremeno, pojačava napade na izbeglički kamp Džabalija na severu Pojasu Gaze. Izrael staje na dva minuta tokom obeležavanja Dana sećanja.
Izrael tvrdi da mora da izvrši invaziju na Rafu da bi demontirao Hamas i vratio taoce zarobljene u napadu 7. oktobra.
Američki državni sekretar Antoni Blinken rekao je da Izrael treba da ima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministar odbrane Izraela rekao Blinkenu da je ofanziva na Rafu precizna operacija

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2024

Izraelski ministar odbrane Joav Galant rekao je državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu da Izrael izvodi preciznu operaciju u gradu Rafi na jugu Pojasa Gaze i nagovestio da neće odustati od ostvarenja ciljeva rata, povratka talaca i eliminisanja Hamasa, kao vojne i upravne vlasti, saopštio je danas...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.