Blinken: Izrael nema kredibilan plan za zaštitu civila u Rafi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2024, 19:55

Blinken: Izrael nema kredibilan plan za zaštitu civila u Rafi

Američki državni sekretar Entoni Blinken branio je danas odluku SAD da obustave isporuku oružja Izraelu, navodeći da Izrael nije imao "kredibilan plan" za zaštitu oko 1,4 miliona civila koji su tamo pronašli sklonište.
Blinken je rekao u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz da je američki predsednik Džozef Bajden i dalje odlučan u nameri da pomogne Izraelu da se brani i da je paket 1.800 bombi teških po 900 kilograma i 1.700 bombi teških 226 kilograma jedina isporuka koja je obustavljena.
Podrška Bajdena bi mogla da prestane ukoliko, prema Blinkenu, Izrael otpočne potpunu ofanzivu na Rafu.
"Izrael mora da ima jasan, kredibilan plan za zaštitu civila, koji nismo videli", ukazao je Blinken.
...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"IZRAEL NEMA KREDIBILAN PLAN ZA ZAŠTITU CIVILA U RAFI" Blinken o primirju u Pojasu Gaze i proširenju vojne operacije u Rafi

Izvor: Blic, 12.Maj.2024

Američki državni sekretar Entoni Blinken branio je danas odluku SAD da obustave isporuku oružja Izraela, navodeći da Izrael nije imao "kredibilan plan" za zaštitu oko 1,4 miliona civila koji su tamo pronašli sklonište.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.