Auto-industrija dobija novog giganta, udružuju se Fijat i Pežo PSA

Izvor: RTS, 17.Dec.2019, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Auto-industrija dobija novog giganta, udružuju se Fijat i Pežo PSA

Upravni odbor "Pežo–Sitroena" (PSA) jednoglasno je odobrio spajanje sa kompanijom "Fijat Krajsler" (FCA), javlja "Blumberg". Spajanjem dve kompanije nastaće četvrti proizvođač vozila u svetu.
Portparol PSA odbio je da komentariše navode, javlja Blumberg.

Izvor blizak "Fijatu" rekao je da su u toku odvojeni sastanci upravnih odbora dveju kompanija i da bi one mogle da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najave potpisivanje obavezujućeg sporazuma sutra ujutro, nakon čega će tokom dana uslediti telekonferencija na kojoj će biti izneti detalji, navodi Rojters.
Ova dva proizvođača automobila su najavila planove o spajanju pre šest nedelja s ciljem da se udruženim snagama uhvate ukoštac sa velikim izazovima u toj industriji, uključujući pad globalne tražnje i potrebu razvoja skupih električnih automobila kako bi zadovoljili nove standarde protiv zagađenja vazduha.
Udružena grupa, čije će sedište biti u Holandiji, imaće Upravni odbor od 11 članova. Šest članova će biti iz "Pežoa", uključujući glavnog izvršnog direktora Tavareza, a među preostalih pet iz "Fijat Krajslera" biće predsedavajući Elkan.
Akcije zajedničke kompanije će biti listirane na berzama u Parizu, Milanu i Njujorku, navodi Rojters
Grupa će posedovati brendove: Fijat, Džip, Dodž, Ram, Krajsler, Alfa Romeo, Maserati, Pežo, DS, Opel i Vokshol, zahvaljujući čemu će biti prisutna s putničkim automobilima na masovnom i premijum tržištu, kao i na tržištu za teretna i laka komercijalna vozila.  
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Auto-industrija dobija novog giganta, udružuju se Fiat i Peugeot

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2019, 10:24

​Upravni odbor "Peugeot–Citroen" (PSA) jednoglasno je odobrio spajanje sa kompanijom "Fiat Chrysler" (FCA), javlja "Blumberg". Spajanjem dve kompanije, nastaće četvrti po snazi proizvođač vozila u svijetu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.