Suzuki svift sa baterijama i utičnicom

Izvor: Vesti-online.com, 13.Maj.2010, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Suzuki svift" sa baterijama i utičnicom

Kompanija "Suzuki", drugi po veličini proizvođač mini-automobila u Japanu, saopštila je danas da planira da tržištu ponudi hibridnu verziju kompaktnog modela "svift" sa utičnicom i baterijama izrađenim u kompaniji "Sanio ilektrik".

Prodavci "Suzukija" u Japanu testiraće 60 takvih automobila u drugoj polovni ove godine, saopštila je kompanija u Tokiju. Novo vozilo može da pređe 15 kilometara sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednim punjenjem baterija, a imaće i 0,66-litarski motor koji će se pokretati na struju, objavio je "Suzuki", ne navodeći kada će se taj automobil naći u prodaji.

Hibridna vozila koja se mogu puniti direktnim priključivanjem na električnu mrežu već su najavili japanska "Tojota" i američki "Dženeral motors" (GM).

U decembru prošle godine "Suzuki" je formirao udruženje sa nemačkim "Folksvagenom", koje uključuje saradnju na razvoju hibridnih i električnih automobila, a predsednik Osamu Suzuki je u januaru izjavio da njegova kompanija planira da uskoro tržištu ponudi električna vozila.

"Suzuki" je pokazao "svift" hibrid sa utičnicom na Sajmu automobila u Tokiju u oktobru minule godine.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Suzuki' uvodi hibridnu verziju modela 'svift' na baterije

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Maj.2010

Kompanija "Suzuki", drugi po veličini proizvodjač mini-automobila u Japanu, saopštila je danas da planira da tržištu ponudi hibridnu verziju kompaktnog modela "svift" sa utičnicom i baterijama izradjenim u kompaniji "Sanio ilektrik". Prodavci "Suzukija" u Japanu testiraće 60 takvih automobila...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.