Suzuki će povući Jimny sa evropskog tržišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2020, 19:07

Suzuki će povući Jimny sa evropskog tržišta

Šteta...

O merama Europske unije, odnosno strogim emisijskim propisima smo pisali već nekoliko puta. Ko prodaje automobile koji ispuštaju previše CO2, a pritom u svom programu nema i električna vozila – taj može da računa na visoke novčane kazne. Lada je već povukla Nivu s tržišta, a sada je i Suzuki najavio da će s evropskog tržišta do kraja godine povući svoj mali SUV Jimny.

NEWS: The Suzuki >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Jimny will be axed in Europe over emissions regulations…>> https://t.co/My8zKQdT8B pic.twitter.com/9ejlLvsc0t

— Auto Express (@AutoExpress) July 10, 2020

Od početka prodaje za ovim vozilom je velika potražnja, ali u novim okolnostima Suzukiju se ne isplati da ga i dalje drži u Evropi.

Suzuki je u većinu svoje flote uveo blage hibride, ali s Jimnyjem, koji ima 1,5 litarski benzinski motor to nije moguće, a njegove emisije od 154 do 170 g/km CO2 su previsoke – uzevši u obzir relativno malu masu (1135 kg). Zbog toga ga Suzuki povlači, a u budućnosti bi mogao da se vrati isključivo kao komercijalno N1 vozilo.

Dakle, ako žele Jimny, kupci u Evropi imaju još malo vremena za kupovinu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.