Folksvagen morao da ode, Suzuki kupuje udeo

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen morao da ode, Suzuki kupuje udeo

Proizvođač automobila Suzuki najavio je da će otkupiti udeo od 19,9 odsto koliko u toj japanskoj kompaniji ima nemački Folksvagen, njegov glavni akcionar.

Sudskom presudom, u avgustu je okončan konflikt između ta dva proizvođača automobila, time što je Folksvagenu nalaženo da proda svoj udeo, preneo je Rojters.

Suzuki će kupiti udeo Folksvagena za ukupno 471,74 milijarde jena (3,48 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra).

Dva proizvođača su odlučila u decembru 2009. godine da ujedine snage da bi sarađivali u tehnološkoj oblasti i razvijali svoje poslove na tržištima u razvoju, ali se njihov savez ubrzo završio neslaganjima.

Suzuki je novembra 2011. godine pokrenuo proces pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Londonu, nakon odbijanja Folksvagena da proda svoje akcije u Suzukiju kupljene u januaru 2010. godine za 1,7 milijardi evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.