Subaru povećao snagu WRX STI

Izvor: B92, 25.Maj.2018, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subaru povećao snagu WRX STI

Japanski Subaru pojačao je snagu osveženog WRX STI na 310 KS iz 2,5-litarskog boksera.

Blago povećanje snage od pet KS je omogućeno novom vazdušnom usisu i izduvnom sistemu visokih performanci.

Takođe, Subaru je modifikovao ECU jedinicu i unapredio motore sa novim klipovima, a poboljšane su i performanse menjača, pre svega u trećem stepenu prenosa kako bi se dobilo na ubrzanju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Osnovna verzija WRX za pogon ima 2,0-litarski motor sa 268 KS. Model za 2019. ima još jednu promenu, a to je 6,5-inčni multimedijalni sistem u standardnom paketu.

Subaru je spremio i ekskluzivno Series.Gray izdanje i u WRX i WRX STI izvedbama kojih će biti proizvedeno svega 750, odnosno 250.

Dolaze sa šestostepenim manuelnim menjačem uz specijalnu sivu boju (Cool Gray Khaki), a WRX verzija sa 18-inčnim crnim felnama i retrovizorima sa električnim sklapanjem.

S druge strane, WRX STI Series.Gray uz ove karakteristike ima i 19-inčne felne, srebrne Brembo kočione čeljusti i crni STI logo, dok su za udobnost zaužena Recaro sedišta, a vozačevo ima osam načina podešavanja.

Automobil ima "keyless" sistem ulaska bez ključa, kao i dugme za pokretanje motora. Početna cena regularnog WRX biće 27.195 dolara, a WRX STI 36.595. Series.Gray izdanje će biti još skuplje.

Subaru je novu generaciju WRX modela najavio tek za sledeću deceniju, a STI verzija će dosadašnji 2,5-litarski bokser zamenieti manjim agregatom sa hibridnom tehnologijom.

Dok će turbobenzinac pokretati prednje točkove, za pogon na zadnjoj osovini će biti zadužen elektromotor.

To će omogućiti nižu potrošnju i emisiju štetnih gasova.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.