Subaru će u 2019. predstaviti i novi Outback

Izvor: B92, 10.Feb.2019, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subaru će u 2019. predstaviti i novi Outback

Novi Outback trebalo bi da stigne u prodajne salone krajem ove ili početkom sledeće godine.

Subaru je na aktuelnom sajmu automobila u Čikagu održao premijeru nove, sedme generacije limuzine Legacy, a sledeći logičan potez je lansiranje karavan varijante sa povišenim klirensom, modela Outback.

Očekuje se da nova generacija Outbacka bude bazirana na Subaru Global Platform mehaničkoj osnovi, a paleta motora bila bi preuzeta iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novog Legacy-ja.

Osnovni model za pogon bi koristio atmosferski 2.5 litarski četvorocilindarski bokser sa 185 KS i 240 Nm, dok bi kupcima bio na raspolaganju i 2.4 litarski turbo bokser sa 260 KS i 375 Nm.

Obe varijante imale bi pogon na sva 4 točka, uz automatski CVT menjač kao jedinu opciju.

Uz karakterističnu karavansku karoseriju i povišeno odstojanje od tla, Outback će se u svom prednjem delu stilski oslanjati na novi Legacy.

I dok će se Legacy prodavati već od jeseni, novi Subaru Outback će, u zavisnosti od datuma premijere, u prodajne salone stići najverovatnije pred kraj 2019, a najkasnije početkom 2020. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.