Subaru BRZ STI imaće 232 ks

Izvor: B92, 27.Nov.2012, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Subaru BRZ STI imaće 232 ks

Kako saznajemo, pojačana, STI varijanta sportskog modela Subaru BRZ pojaviće se u prodaji 2013. godine. Automobil će zadržati postojeći pogonski agregat iz standardne verzije, s tim što će snaga motora biti povećana na 232 ks.

Kada je reč o spoljašnjosti, BRZ STI imaće dodatne elemente koji su predstavljeni i na konceptu, poput aerodinamičkih dodataka na prednjem braniku i pragovima, kao i veliki spojler na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zadnjem delu automobila. U unutrašnjosti, predviđena je ugradnja trkačkih "kadica", umesto postojećih sportskih sedišta.

Subaru je pripremio niz unapređenja pomoću kojih će se STI verzija razlikovati od klasičnog modela. Subaru BRZ STI imaće poboljšano oslanjanje zahvaljujući novim oprugama i amortizerima, a umesto standardnih 17 inčnih točkova, biće montirane 18 inčne alu felne sa širim pneumaticima i snažnim STI kočnicama.

Najvažnije promene dogodiće se ispod haube. Zbog nedostatka prostora, Subaru nije mogao da ugradi novi turbo-punjeni motor, pa je zadražan postojeći 2.0 litarski bokser. Međutim, zahvaljujući unapređenju izduvnog sistema i promenljivoj kontroli ventila, kao i podizanju granice crvene zone na obrtometru na preko 7.500 o/min, snaga će se povećati sa 200, na 232 ks. Iz konstruktivnih razloga odbačana je i mogućnost pogona na svim točkovima, pa će se snaga i dalje prenositi samo na zadnju osovinu automobila.

Subaru BRZ STI trebalo bi da se u prodajnim salonima pojavi u proleće 2013, i to najpre u Japanu, dok će ubrzo zatim naći i na drugim svetskim tržištima, uključujući i Evropu. Predviđeno je da cena modela Subaru BRZ STI bude oko 31.000 evra.

Pročitajte o verziji modela Subaru BRZ sa STI paketom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.