Prvi pogled na električni Subaru FOTO

Izvor: B92, 22.Jan.2020, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi pogled na električni Subaru FOTO

Subaru je u ponedeljak obelodanio planove za potpunu elektrifikaciju svoje game, a sada smo u prilici da vidimo i dizajn prvog električnog automobila ovog proizvođača.

Na prezentaciji održanoj u Japanu, Subaru je izložio koncept prvog električnog krosovera za koji se navodi da je nastao u saradnji sa Toyotom.

Proizvođač tvrdi da će ovo vozilo u produkcijskoj verziji stići na puteve pre 2025. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godine, a ostaje da se vidi koliko će se prikazani futuristički dizajn automobila izmeniti kada se on pojavi na fabričkoj traci.

Toyota i Subaru potvrdili su još u junu 2019. da zajednički rade na mehaničkoj platformi za električna vozila. Kako je tada najavljeno, platforma je pre svega namenjena za električni SUV "C" segmenta, a obe kompanije bi je koristile za sopstvene električne modele u budućnosti.

Mehanička platforma je dovoljno felksibilna da može da posluži i kao osnova za električna vozila "D" segmenta (limuzinu i SUV).

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.