Galerija: Subaru WRX Concept

Izvor: B92, 01.Apr.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galerija: Subaru WRX Concept

Subaru je na njujorškom salonu automobila predstavio koncept budućeg modela WRX kojim će se ovaj automobil razdvojiti od Impreze.

Iako koncept ima siluetu kupea, u pitanju je automobil sa 4 vrata, dugačak 4.521 mm, širok 1.889 mm i visok 1.389 mm.

Pored toga što je niži i širi od poslednje generacije modela Impreza sedan, WRX je i kraći od tog automobila. Sa druge strane, koncept ima veće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međuosovinsko rastojanje od Impreze za skoro 12 cm. To je postignuto zahvaljujući znatno manjim prepustima karoserije preko prednje i zadnje osovine.

Na haubi se nalazi veliki otvor za vazduh, a krila automobila proširena su kako bi se napravilo mesta za 20 inčne ali felna i Dunlop pneumatike dimenzija 245/40.

Prednje i zadnje svetlosne grupe imaju originalan i modereran dizajn, dok na zadnjem delu koncepta dominira veliki difuzor sa četiri izduvne cevi.

Subaru nije objavio detalje o pogonskom agregatu, ali je potvrdio da su ispupčenje i otvor za vazduh na poklopcu motora prilagođeni za "novi turbo-punjeni motor sa intercooler-om". Na osnovu prethodnih informacija, Subaru WRX bi trebalo da ima četvorocilindrični 2.0 litarski turbo-punjeni bokser motor, koji dolazi iz iste familije kao i pogonski agregat koji pokreće Subaru BRZ.

Japanski proizvođač saopštio je da je zahvaljujući krovu od ugljeničnih vlakana dodatno smanjena masa, ali i spušteno težište kompletnog automobila.

Još uvek nije poznato kada ćemo biti u prilici da vidimo serijski WRX, jer će Subaru najpre sačekati reakcije automobilske javnosti i kupaca na novi koncept.
Pogledaj vesti o: Subaru

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.