VN Singapura - Fetel prvi prošao kroz cilj, dupla pobeda Ferarija!

Izvor: Sportske.net, 22.Sep.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VN Singapura - Fetel prvi prošao kroz cilj, dupla pobeda Ferarija!

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel pobedio je u današnjoj trci za Veliku nagradu Singapura u šampionatu Formule jedan.

Nemcu je ovo 53. pobeda u karijeri, a prva u sezoni i trijumfa u Belgije 2018. godine.

Drugi kroz cilj prošao je njegov timski kolega Šarl Lekler, te tako Ferariju doneo "duplu pobedu", prvu od Mađarske 2017. godine. Italijanski tim je i prvi koji je na trci za VN Singapura došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << do prve dve pozicije.

Na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao se vozač Red Bula Maks Ferštapen, dok su prvu petoricu kompletirali Luis Hamilton i Valteri Botas iz Mercedesa.

Među osvajačima bodova na trci za VN Singapura našli su se još Aleksandar Albon iz Red Bula, Lando Noris i Meklarena, Pjer Gasli iz Toro Rosa, Niko Hulkenberg iz Renoa i Antonio Đovinaci iz Alfa Romea.

Početak trke na uličnoj stazi u Singapuru nije bio preterano uzbudljiv. Preticanja gotovo da nije bilo, a udesi su izostali.

Prva uzbuđenja viđena su 19. krugu kada su na zamenu guma otišli Fetel i Feršapen.

Ispostavilo se da je taj trenutak bio odlučujući, pošto je Fetel, iako je bio 4,2 sekunde iza tada vodećeg Leklera, uspeo da ga pretekne.

Lekler je u 20. krugu otišao na zamenu pneumatika, a vratio se iza Fetela, ali ispred Ferštapena.

Mercedes je imao gotovo iste poteze, samo je Botas na zamenu otišao u 23. krugu, a Hamlton u 26.

Usled nešto dužeg ostajanja na stazi, Hamilton je po povratku na stazu izgubio poziciju u odnosu na Ferštapena, a do kraja trke nije uspeo da ga pretekne.

Ferariju su trijumf olakšali incidenti. Prvi put vozilo bezbednosti viđeno je u 36. krugu posle incidenta Romana Grožana i Džordža Rasela.

Samo dva kruga posle "letećeg starta", odnosno u 43. krugu, Serhio Peres iz Rejsing Pointa morao je da odustane, a to je uradio na sred staze, pa je ponovo vozilo bezbednosti izašlo na stazu.

Novi incident dogodio se u 50. krugu, a ovaj put učestvovali su Danil Kvjat iz Toro Rosa i Kimi Raikonen iz Alfa Romea.

Trka je praktično od tog trenutka bila rešena, pa je Fetel bez ikakvih problema došao do trijumfa.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.