Novi udarac za F1: Poginuo De Ćezaris

Izvor: Mondo, 06.Okt.2014, 13:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi udarac za F1: Poginuo De Ćezaris

Nekadašnji vozač Formule jedan, Italijan Andrea de Ćezaris, preminuo je na licu mesta, nakon saobraćajne nesreće u Rimu.

Foto: Guliver/Getty Images/Pascal Rondeau

Nedelja, peti oktobar 2014. godine ostaće upisana kao jedan od crnih dana u istoriji popularnog trkačkog sporta.

Osim što je Žil Bjanki imao težak udes tokom Gran prija Japana na stazi Suzuka, Andrea de Ćezaris (55) poginuo je u saobraćajnoj nesreći u rodnom gradu, Rimu, vozeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << motocikl.

De Ćezaris je debitovao u šampionatu F1 krajem 1980, kada ga je tim Alfa Romeo angažovao kao zamenu za Vitorija Brambilu. Od 1981. do 1994. je bio nezaobilazni učesnik trka širom sveta, vozeći za Meklaren, Ližije, Minardi, Brebhem, Rial, Dalaru, Džordan, Tirel i Zauber.

Za devet od deset timova osvajao je bodove, pet puta se našao na pobedničkom postolju, jednom startovao sa "pol" pozicije, ali nije pobedio ni u jednoj od 208 trka, što je negativni rekord F1.

Nakon povlačenja je kratko učestvovao u Gran pri Masters seriji, zajedno sa drugim "penzionisanim" vozačima, a onda se zaposlio na berzi u Monte Karlu.

Pola godine provodio je radeći, a drugu polovinu uživajući u vindsurfingu, koji mu je bio velika strast.

"Počivaj u miru, Andrea. Divan čovek, strastveni trkač. Pomalo lud, ali na pozitivan način. Molim se da Žil (Bjanki) dobije šansu kakvu smo mi imali", napisao je na Twitteru bivši De Ćezarisov prijatelj i suparnik, Britanac Martin Brandl.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Horor na Suzuki, Bjankijev udar u dizalicu!

Izvor: Mondo, 06.Okt.2014

Vozač Marusije, Žil Bjanki (25), u nedelju je imao težak udes na stazi Suzuka u Japanu pošto se svojim bolidom..

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.