Novi evroligin šamar FIBA će se odraziti žestoko i na našu reprezentaciju!

Izvor: Telegraf.rs, 16.Maj.2017, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi evroligin šamar FIBA će se odraziti žestoko i na našu reprezentaciju!

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu poručio je da klubovi iz najjačeg kontinentalnog takmičenja neće pustiti igrače na kvalifikacije za Svetsko prvenstvo.

On se oslonio na odluku NBA da ne dozvoli igračima da se priključe reprezentaciji, u razgovoru za Kadena Ser.

- Zajednički stav >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Evrolige i NBA lige odavno je poznat, mi smo još pre godinu i po dana, u dogovoru sa čelnicima najjače lige sveta, odlučili da košarkaši iz evroligaških klubova neće igrati kvalifikacije za Mundobasket. Ništa se po tom pitanju nije promenilo. Dugo smo pričali o tome, ali pričaćemo i na poslednjem sastanku u julu, kada budemo pravili konačni kalendar za narednu sezonu - rekao je Bartomenu za španski radio Kadena Ser.

FIBA je promenila pravila, sada će i prvak sveta morati da igra kvalifikacije, a tim SAD će biti sastavljen od NBDL košarkaša. Bertomeu je naveo da će biti dostupni igrači koji igraju Evrokup, a dodao je da je "takmičenje već devalvirano".

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Sale na mukama - Da li će okosnicu reprezentacije Srbije od jeseni činiti igrači iz KLS?

Izvor: Sportske.net, 16.Maj.2017

Posle najnovije izjave Đordija Bertomeua, prilika je da pogledamo ka jeseni i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Na koje igrače Sale Đorđeić (ne) bi mogao da računa?..Situacija zaista postaje alarmantna kada je reprezentacija u pitanju. Naravno, ne samo naša....Kako smo objavili ranije danas,...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.