Goodyear liga: Olimpija - Crvena zvezda 90:86

Izvor: B92, 27.Sep.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goodyear liga: Olimpija - Crvena zvezda 90:86

Od specijalnog izveštača B92 iz Ljubljane Igora Vujičina

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Ljubljani od Olimpije rezultatom 90:86 (23:24, 23:19, 22:18, 22:25) u utakmici 1. kola Goodyear lige.

Crvena Zvezda je vodila izjednačenu borbu, naročito tokom prvog poluvremena, kada su se ekipe smenjivale u vodjstvu. Olimpija je imala samo početnu prednost od 8:1, ali su crveno-beli brzo uspostavili egal situaciju na parketu i u nekoliko navrata imali minimalnu prednost.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Situacija na parketu počinje da se menja tokom treće četvrtine, kada crveno-belima ponestaje koncentracija u odbrani, a uz to dosudjene su i dve nesportske lične greške, tako da su igrači Olimpije počeli polako da se odlepljuju. U finišu treće četvrtine vodili su sa 11 poena.

Oscilacije u igri Zvezda je pokazala i u poslednjoj cetvrtini. Posle sjajnog pocetka i smanjenja rezultata na 76:74 (dobra igra Borka Radovica) usledila je ponovo slaba igra u odbrani, kada je Vlatku Ilijevskom dozvoljeno da postigne dve trojke, tako da je Olimpija vrlo brzo došla do 12 poena razlike, 88:76.

Medjutim, na scenu stupa do tada malo zapaženi Skuni Pen, Crvena Zvezda pravi seriju 10:0 i Ljubljančani u poslednji napad ulaze sa minimalnom prednošću, 88:86. Ipak posle faula Pena nad Ilijevskim, makedonski reprezentativac je bio siguran sa slobodnih bacanja i postavio konačan rezultat.

Crveno-belima nedostajala je skok igra, što bi trebalo da bude ispravljeno povratkom Vladimira Tice na parket, dok najefikasniji igrac Zvezde tokom priprema, Skuni Pen, večeras nije igrao u svom stilu.

Strelci kod Zvezde:
Dozet 15, Koprivica 5, Ćakić 7, Pen 11, Vašington 10, Šilobad 6, Bogdanović 8, Radović 17, Bolić 7.
Olimpija:
Poljak 18, Ilijevski 16, Hukić 14, Jurak 12, Baždarić 11, Boisa 9, Stelmaher 4, Zagorac 4

Na konferenciji za novinare, trener Crvene Zvezde Aleksandar Trifunović čestitao je pobedniku i dodao da je meč odlučio bolji skok Olimpije: "Čestitao bih ekipi Olimpije, na pobedi na početku takmičenja. Utakmica je bila dobra, s obzirom da je bila prva za obe ekipe u ovoj sezoni. Mi još uvek imamo problem u odbrani, što govori i 90 poena koje smo primili na ovom meču i na tome ćemo morati da poradimo u nastavku sezone. Olimpija je boljim skokom dobila ovu utakmicu. U prvom poluvremenu Olimpija je imala 20 skokova, od toga 12 u odbrani, za razliku od Zvezdinih 8. Na kraju je bilo 34:20 u skokovima i to je bio ključ ovog meča. Mislim da smo tokom većeg dela meča imali kontrolu na parketu, ali su u finišu odlučile dve trojke Ilijevskog. U tim trenucima napravili smo nekoliko grešaka u odbrani i to je bio kraj. Osvrnuo bih se i na podatak da smo šutirali samo 15 slobodnih bacanja, za razliku od 44 bacanja Olimpije!"

Trener Olimpije Tomo Mahorić bio je zadovoljan pobedom: "Veoma sam zadovoljan ovom utakmicom i pobedom. Raspored Olimpije na početku takmičenja u Goodyear ligi, kao i Evroligi je veoma težak, tako da ova pobeda mnogo znači našem timu. Olimpija je dosta nervozno odigrala ovu utakmicu. 3-4 puta smo imali prednost tokom utakmice, ali je Crvena Zvezda uspevala svaki put da se vrati u igru, dobrim skokom i šutem van reketa. Na kraju je ipak najbitnije da smo ozdržali prednost na kraju i ostvarili pobedu."

Igrači Crvene zvezde imali su veliku podršku sa tribina Tivolija.Nekoliko stotina "Delija" koji su došli iz svih krajeva Slovenije većim delom utakmice pravili su atmosferu , kao da se igralo u Pioniru. Sledeći meč, crveno-beli igraju u sredu u Zadru.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.