Davor Božinović: Ukidanje saradnje sa SDSS-om je politička realnost

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2024, 12:39

Davor Božinović: Ukidanje saradnje sa SDSS-om je politička realnost

Potpredsednik hrvatske Vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović izjavio je da je politička realnost ukidanje saradnje HDZ-a sa Samostalnom demokratskom srpskom strankom (SDSS), a da je postizborna koalicija sa Domovinskim pokretom odgovor na poruku koju su poslali birači na parlamentarnim izborima.

"Konstanta naše politike, što se tiče manjina, neće se menjati", tvrdi Božinović u izjavi za HRT.

Da se politika nove hrvatske Vlade već menja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokaz je i jučerašnja objava poslanika Domovinskog pokreta Stipe Mlinarića na Fejsbuku da će njihovim dolaskom na vlast konačno biti započeta reintegracija Srba u Slavoniji i Baranji.

Reintegracija je, tvrdi on, sve do sada bila opstruisana i nije se dogodila, a i neće sama od sebe.

"Ali ona se mora biti sprovedena, jer svako dalje ignorisanje ovog problema, zapravo je blagoslov za odgajanje mladih Srba u neistini i mržnji prema hrvatskom narodu, čime postaju spavači spremni za nove ratove, nova klanja, nove balvane, nove ovčare, i nove neizlečene rane koje će nas, kao i ove poslednje, opet boleti decenijama", napisao je Mlinarić.

Jasno je, naveo je Mlinarić da se reintegracije nije mogla ni smela sprovesti jer su je, kako tvrdi, kočili bivši partneri u Vladi HDZ-a - SDS S.

Za Božinovića je koalicija sa Domovinskim pokretom, koji otvoreno promoviše svoju ustašku ideologiju, nešto što je normalno u demokratskim zemljama.

"Mi smo stvorili koaliciju s DP-om što je odgovor na poruku koju su birači poslali na parlamentarnim izborima", naveo je Božinović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.