De la Rosa ponovo na stazama Formule 1

Izvor: Sportski Žurnal, 21.Nov.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

De la Rosa ponovo na stazama Formule 1

Španski veteran, 40. godišnji Pedro de la Rosa potpisao je dvogodišnji ugovor sa ekipom Hispanije koja se takmiči u Formuli 1.

Ovo je veoma važan korak u mojoj karijeri i jedan od poteza o kojima sam najviše razmišljao. Sada sam u zrelim godinama i jedva čekam novi izazov. Imam mnogo motiva da se dokažem u novoj ekipi–  kazao je De la Rosa koji je ove sezone test vozač u ekipi Meklarena.
De la Rosi će Hispanija biti peti tim u Formuli >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << 1, a vozio je još za Erouz, Jaguar i Zauber.
Najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri De le Rosa je ostvario 2006. kada je u bolidu Meklarena osvojio drugo mesto na trci za Veliku nagradu Mađarske.
Ekipa Hispanije u Formuli 1 debitovala je prošle godine, ali do sada nije osvojila nijedan bod u „najbržem cirkusu na svetu”.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

F1: Pedro "Deda" Rosa i dalje vozi

Izvor: Mondo, 21.Nov.2011

Španski veteran, 40-godišnji Pedro de la Rosa potpisao je ugovor sa ekipom Hispanije i naredne dve godine takmičiće se u šampionatu Formule 1.

Nastavak na Mondo...

De la Rosa iz Meklarena u - Hispaniju

Izvor: Sportske.net, 21.Nov.2011

Vozač Formule 1, Španac Pedro De la Rosa izjavio je danas da će se sledeće sezone takmičiti za Hispanija rejsing tim.

Nastavak na Sportske.net...

De la Rosa se vraća u Formulu 1

Izvor: B92, 22.Nov.2011, 00:40

Španac Pedro de la Rosa vratiće se u Formulu 1 naredne sezone kao vozač Hispanija rejsinga pošto je potpisao dvogodišnji ugovor sa tom ekipom...40-godišnji De la Rosa je trenutno rezervni vozač Meklarena, ali je istakao da je odlučan da se vrati trkanju...„Ovo je veoma važan korak u mojoj...

Nastavak na B92...

De la Rosa promenio tim

Izvor: Sportal.rs, 22.Nov.2011

Vozač Formule jedan Španac Pedro De la Rosa izjavio je da će se sledeće sezone takmičiti za Hispanija rejsing tim.- Ponosan samo što Španija ima tim u Formuli jedan - rekao je De la Rosa, a prenosi Beta.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.