Zavirite u novi Škodin SUV FOTO

Izvor: B92, 06.Feb.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zavirite u novi Škodin SUV FOTO

Neposredno pre svetske premijere SUV modela Kamiq na sajmu u Ženevi, Škoda je otkrila enterijer ovog vozila.

Dizajn unutrašnjosti Škode Kamiq je minimalistički i sličan onom koji smo videli na nedavno predstavljenom Škodinom kompaktnom hečbeku Scala.

Na fotografiji je prikazana verzija sa skupljim paketom opreme, pa na stilski pojednostavljenoj komandnoj tabli donimira centralno postavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekran multimedijalnog sistema dijagonale 10,25 inča.

U Škodi tvrde da je to jedan od najvećih ekrana u segemenu potkompaktnih krosover/SUV automobila, kome pripada i Kamiq.

Nova je i instrument tabla, slična onoj u Scali, a na fotografiji se može videti i da se Škoda opredelila da i u ovom modelu (kao i u Scali) zadrži klasičnu polugu ručne kočnice iako sve više proizvođača ugrađuje u svoje nove modele elektronsku ručnu kočnicu.

Češki proizvođač ističe i sistem ambijentalnog osvetljenja koji će biti dostupan u boji bakra, crvenoj ili beloj. Boje vizuelno naglašavaju tonove enterijera i kontrast šavova na presvlakama sedišta, objašnjavaju u Škodi.

Kupcima će biti na raspolaganju i brojni opcioni sadržaji, kao što je grejanje vetrobranskog stakla, zadnjih sedišta i volana.

Izgrađen na Volkswagenovoj modularnoj mehaničkoj platformi (MQB), Kamiq nudi dosta prostora u unutrašnjosti. Sa međuosovinskim rastojanjem od 2.651 mm, putnici imaju dovoljno prostora za noge na zadnjem sedištu.

Zapremina prtljažnika iznosi 400 litara a povećava se do 1.395 litara kada se nasloni zadnjih sedišta preklope.

Svetska premijera modela Škoda Kamiq održaće se na auto-salonu u Ženevi (5- 17. marta).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

06.02.2019 ::: Škoda Kamiq: prva fotografija enterijera

Izvor: AutoMagazin, 06.Feb.2019

Neposredno pre svetske premijere novog modela Kamiq na Sajmu u Ženevi, Škoda pokazuje enterijer novog gradskog SUV modela..

Nastavak na AutoMagazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.