Zakotrljala se nova Škoda Octavia FOTO

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zakotrljala" se nova Škoda Octavia FOTO

U fabrici Mlada Boleslav počela je serijska proizvodnja četvrte generacije Škodinog bestselera.

Nova Octavia debitovala je na svečanosti u glavnom gradu Češke, polovinom novembra, kada su javnosti predstavljene limuzinska i karavan (Combi) verzija.

Kako su u Škodi i najavili, u prodaji će se najpre pojaviti Octavia karavan, da bi par nedjelja kasnije stigla i limuzina. U skladu sa tim, prvo je počela proizvodnja Octavie Combi.

Češki proizvođač >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da je nova Octavia prostranija i bezbednija nego ikad pre.

Inače, tokom prethodne tri generacije ukupno je proizvedeno preko 6,5 miliona primeraka ovog modela koji je sve popularniji u Evropi i spada među najtraženije automobile u zemljama poput Češke, Austrije, Finske i Švajcarske.

Četvrta generacija modela Octavia (ili peta, ako bismo računali original koji se proizvodio 1959-1971.) stilski je modernizovana – kako spolja, tako još više unutra, i opremljena je najsavremenijim sistemima asistencije i bezbednosnim tehnologijama, kao i drugim sadržajima, poput trozonske "klime", čime se ovaj automobil približio Škodinom top modelu Superb.

U Škodi sa ponosom ističu da je Octavia Combi trenutno najprodavaniji karavan na evropskom tržištu, a kao i prethodnik i ovaj ima prtljažnik zavidne veličini od 640 litara. Ni limuzinska verzija ne zaostaje tu mnogo sa svojih 600 litara.

Kako se navodi, planirano je da svakoga dana iz fabrike izaše 1.150 primeraka nove, 4. generacije Octavie.

Pročitajte još:

Nova i stara Škoda Octavia – koliko se razlikuju? FOTO

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Počela proizvodnja nove Škode Octavije

Izvor: AutoBlog, 29.Nov.2019

U Škodinoj glavnoj fabrici (Mladá Boleslav, Češka) je i zvanično počela serijska proizvodnja nove generacije Octavije koja je promociju inače imala ranije ovog meseca. U vesti se kaže da će se tamo proizvoditi 1.150 primeraka Octavije dnevno, pri čemu prioritet ima karavan verzija koja je i...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.