Vozač Vlade Srbije bio pijan

Izvor: Glas javnosti, 12.Jun.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vozač Vlade Srbije bio pijan

BEOGRAD - Vozač Uprave za zajedničke poslove Vlade Srbije Željko Gole (27), koji je izazvao saobraćajnu nesreću na Pančevačkom mostu i teško povredio motociklistu Marka Đorđevića (22), koji se i dalje nalazi u kritičnom stanju, suspendovan je s posla. Prema nezvaničnim informacijama, saobraćajna policija kod Željka Golea, koji je upravljao službenim vozilom „škoda super B“ beogradskih registracija BG 934 -143, pronašla >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je 1,5 promila alkohola u krvi.

Nesreća se dogodila na isključenju s Pančevca u smeru ka Beogradu, kad je Gole velikom brzinom prednjim delom „škode“ naleteo na skuter na kome su bili Marko Đorđević i njegov drug Bojan Petrović. Od siline udarca, skuter je odleteo 70 metara od mesta nesreće, Marko je glavom udario o asfalt, dok je Bojan pao na šoferšajbnu vladinog vozila. Markovi roditelji, otac Goran i majka Valentina, kao i njegovi drugovi, tvrde da je vladin vozač pokušao da pobegne s mesta nesreće, kao i da je s njim u društvu bila i jedna devojka.

- Vozili smo motore, Marko i moj brat Boban bili su ispred mene, ja sam zaostajao... Iznenada je pored mene velikom brzinom projurila „škoda“. Posle minut-dva video sam Marka kako leži i vozača u crvenoj majici i šortsu kako pokušava da pobegne, u čemu sam ga sprečio - tvrdi Markov drug Aleksandar.

Prema njegovim rečima, sa Goleom je u društvu bila i jedna plavuša, koja je posle nesreće izletela iz vozila i počela da viče: „Živ je, vodite ga lekaru, brzo“, posle čega je nestala.

Istražni sudija Petog opštinskog suda Slavko Žugić potvrdio je da ga je policija obavestila o saobraćajnoj nesreći, ali da detaljnije informacije ne može dati dok mu se ne dostavi zapisnik sa uviđaja. Uprava za zajedničke poslove republičkih organa potvrdila je da ih je njihov vozač Željko Gole obavestio o saobraćajnoj nesreći koja se dogodila između Pančevačkog mosta i Bogoslovije, kao i da je jedan vozač teško povređen. Uprava u saopštenju ističe da od MUP i istražnog sudije još nije dobila nikakvo obaveštenje o saobraćajnoj nesreći, a protiv vozača je pokrenut disciplinski postupak i on udaljen je s posla.

  

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.