VW ljubomoran na uspeh Škode?

Izvor: Autorepublika.rs, 07.Jul.2015, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW ljubomoran na uspeh Škode?

Škoda je prethodne godine zabeležila rekordne rezultate u istoriji kompanije. Proizvodnja se povećala za 13 procenata uz profit koji je dostigao istorijski rekord od 7 cifara. Da sve bude interesantnije da Škoda nije deo VW grupe i koristi dobrim delom tehnologiju Volkswagena koji ima poteškoće sa prodajom svojih vozila.

Škoda je krenula sa ofanzivnim tržišnim planom i želi da u narednom periodu svakih šest meseci ponudi osveženi ili novi model zasnovan na fleksibilnoj MQB platformi. Češki brend je nedavno na tržište izbacio treću generaciju svoje perjanice “superba”, koji nudi prostranost BMW “serije 5″ po ceni koja je niža od VW “pasata”, a za sledeću godinu je zakazana svetska premijera krosovera sa sedam sedišta koji je za sada poznat samo kao “A-Plus SUV”. U poređenju sa ovime, Folksvagen je protekle godine pokvario već loše rezultate pre svega zbog prihoda koji stagniraju.

Dok je prethodni predsednik Folksvagen grupe Ferdinand Pič ohrabrivao konkurentnost unutar grupacije, sa njegovim odlaskom su se stvari promenile. Kako navode izvori bliski kompaniji, Škodin uspeh je privukao negativnu pažnju grupacije pa se već prave planovi za centralizaciju u Nemačkoj koji bi mogli da smanje uspeš češkog proizvođača.
“Škoda je svakako izazivač VW brenda koji mora ozbiljno da se shvati”, rekao je korporativni kosultant auto industrije koji je insistirao da ostane anoniman jer mu je VW jedan od klijenata. “Nisu samo njihovi (Škodini) prizvodi “jednostavno pametni” (fraza koju firma koristi u kampanjama), ljudi u Škodi prosto razmišljaju brže i bolje od mnogih iz Volzburga koji su prespori i tradicionalni. Mnogi bi mogli da nauče od Škode.”
Pogledaj vesti o: BMW

Nastavak na Autorepublika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.