U IZREŠETANOJ ŠKODI HEROIN I LAŽNI BROJ ŠASIJE

Izvor: Kurir, 12.Avg.2011, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U IZREŠETANOJ ŠKODI HEROIN I LAŽNI BROJ ŠASIJE

ISTOČNO SARAJEVO- U vozilu škoda oktavija, vlasništvo, na koji je pucano ispred tunela Čeljigovići, pronađeno je 0,85 grama heroina zapakovanog u celofan, a uviđajem je ustanovljeno da je broj šasije na vozilu krivotvoren, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Istočno Sarajevo, objavili su bosanski mediji.

Uz saglasnost sudije za prekršaje droga je oduzeta, a vozilo je radi kriminalističke obrade zadržano >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na parkingu Policijske stanice.

 U pucnjavi, koja se dogodila na putu ispred tunela Čeljigovići u sredu, u Istočnom Sarajevu izrešetana su dva automobila u kojima su bila četvorica državljana Crne Gore, iz Bijelog Polja! U vozilu "audi A8" bili su Nazir Heldić i Erdnard Trupljanin, a u "škoda oktaviji" Nazirov brat Saladin i Goran Ćetković, svi iz Bijelog Polja.

Njih su napali Milenko Krsmanović i Milan Kovačević sa Sokoca, Peđa Spahić sa Pala, i Almir i Dino Kadić iz Sarajeva. Kako pišu Nezavisne novine, Nazir Heldić (28), koji je bio jedini povređeni u pucnjavi, ranjen je koleno i nakon lekarske pomoći pušten je iz bolnice u Sarajevu.

Automobile, u kojima su bili državljani Crne Gore, koji su se se "škodom oktavijom" i "audijem A8", kretali iz Sarajeva ka Palama, sustiglo i preprečilo im put šest napadača, sa dva vozila. Napadači su bili naoružani automatskim vatrenim oružjem i počeli su da pucaju u pravcu "škode" i "audija", ispalivši veći broj metaka.

Audi u kojem je bio Nazir Heldić i Trpuljanin je bio parkiran ispred zgrade Policijske uprave Centar u Sarajevu, a na njemu je bilo više od 20 rupa od metaka. Kako prenosi list, putnike u "audiju" spasilo je to što je vozilo bilo blindirano.

Krsmanović i Milan Kovačević su uhapšeni na graničnom prelazu prema Crnoj Gori, a u hapšenju su učestvovali Granična policija BiH, Crne Gore i policija Trebinja. Policija je saopštila da su napadači nastanjeni u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu, da su krivično gonjeni i procesuirani kao i da su napadnuti poznati policiji Crne Gore, čiji su državljani.

Istraga je, kako prenose mediji u BiH, pokazala i da su između osoba koje su izvršile napad i oštećenih postojali sukobi. Tužilac Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo pucnjavu je okarakterisao kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.