Svetski dan bicikala 2020 i Škoda: Tradicija na dva točka

Izvor: B92, 03.Jun.2020, 19:54

Svetski dan bicikala 2020 i Škoda: Tradicija na dva točka

Škoda ponuda proizvoda uključuje ne samo automobile, već i širok spektar bicikala. Priča o uspehu kompanije započela je 1895. godine proizvodnjom prvog bicikla, što je dovoljan razlog da se prisetimo istorijskih korena i obeležimo Svetski dan bicikala.

Do danas, češki proizvođač automobila, koji ove godine slavi 125 godina postojanja, održava vezu sa svojim korenima ne samo kroz partnerstvo sa Tour de France takmičenjem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Trenutna ponuda Škoda bicikala sadrži 17 modela i to dečijih, klasičnih gradskih bicikala, visokokvalitetnih planinskih i trkačkih do e-bicikala. Praktični sklopivi bicikl, koji se uklapa u prtljažnik svakog Škoda modela, jedno je od Simply Clever rešenja koje zaokružuje ponudu.

Ove godine, Škoda obeležava 125 godina od osnivanja kompanije. Václav Laurin i Václav Klement, osnivači brenda, postavili su kamen temeljac za dalji uspeh davne 1895. godine kada su osnovali svoju biciklističku radionicu.

Tek kasnije, posvetili su se izradi motocikala i automobila. To je jedan od razloga zašto je češki proizvođač automobila još uvek usko povezan sa biciklizmom: podržava Tour de France kao generalni sponzor 16 godina unazad i daje vozila za organizaciju i upravljanje trakama.

Pored toga, Škoda je kao sponzor uključena i u mnoge druge domaće i međunarodne biciklističke manifestacije.

Nakon biciklističke pauze koju je izazvala korona, češki proizvođač automobila sada promoviše razgovore sa profesionalnim biciklistima putem livestream-a u sklopu globalne kampanje za motivisanje fanova da počnu da se bave sportom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.