Stiže i nova Škoda Oktavija

Izvor: Mondo, 20.Maj.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže i nova Škoda Oktavija

Najprodavaniji češki model će imati motore na benzin, dizel i metan, kao i hibridne varijatne

Foto: promo/Škoda Auto Aktuelni model Škoda Oktavije RS

Nakon Superba, ove godine stiže i nova Škoda Oktavija će imati premijeru na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu, zajedno sa "rođacima" Audijem A3 i Seat Leonom.

Iako još nije potvrđen finalni izgled, ovde >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << možete videti najverovatniji finalni izgled Oktavije.

Nova generacija najpopularnijeg češkog sedana će preuzeti dosta elemenata od hečbeka Skala, posebno kada je reč o prednjim i zadnjim svetlima.

Prema najavama, nova Oktavija će imati značajno veći unutrašnji prostor, kao i brojne sisteme bezbednosti.

Nova Oktavija će biti nešto duža od 470 centimetara sa izdašnim gepekom zapremine od 610 litara.

Što ti tiče pogonskih jedinica, tu su benzinci od 116 i 150 konjskih snaga, kao i dizelaši od 120, 150 i 190 KS. Najavljuje se i hibridna verzija, kao i model koji će trošiti metan kao pogonsko gorivo.

U finansijskoj prestonici Nemačke, VW grupacija će imati još jednu bitno, ali ne i najbitnije prvo predstavljanje, reč je o prvom pravom električnom VW modelu – ID.3 zbog kog je čak i premijera osme generacije Golfa pomerena za kraj godine.

MONDO TV: ŠKODA SKALA NA SAJMU AUTOMOBILA

Izvor: MONDO/Marko Tanasković

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.