Škoda razvija električni model

Izvor: Nacionalna klasa, 18.Mar.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda razvija električni model

Škoda će predstaviti svoj prvi električni automobil 2020. ili 2021. godine kao varijantu nove Volkswagenove MEB baterijsko-električne platforme. Češki proizvođač planira da ponudi električne varijante nekoliko svojih modela.

Škodini inženjeri su deo tima koji radi na novoj baterijsko-električnoj tehnologiji nemačke grupacije, s ciljem da se napravi automobil koji će imati autonomiju od preko 480km, punjenje baterija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << za 15 minuta i cenu na nivou modela sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem.

"Grupacija radi na novoj modularnoj platformi i mi smo u tom timu. Nema alterantive elektrifikaciji. Moramo da se upustimo u to", izjavio je novi predsednik Škode Bernard Majer (Bernhard Maier).

Arhitektura MEB razvijena je specifilčno za električne automobile i prvi put je predstavljenja u konceptu VW Budd-e u januaru u Las Vegasu. Baterije su spakovane u ravnom podu, a takva ideja iskorištena je i u Škodinom plag-in hibridnom konceptu Vision S.

Škoda je zahvaljujući takvom rasporedu baterija dobila prostor za treći red sedišta. Elektični SUV modeli do sada su imali baterije ispod prtljažnog prostora, što je sprečavalo ugradnju trećeg reda sedišta.

Majer je rekao da u Škodi još nisu odlučili koju će vrstu električnog vozila proizvoditi i da još ima vremena za donošenje konačne odluke.

Očekuje se da će češka marka 2019. godine predstaviti Superb sa plag-in hibridnim pogonom. Taj model će u svoju MQB platformu primiti baterije i motore koji se ugrađuju u ovu arhitekturu.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.