Škoda donosi ChatGPT u svoja vozila

Izvor: B92, 16.Jan.2024, 12:13

Škoda donosi ChatGPT u svoja vozila

Škoda je najavila integraciju ChatGPT-ja u svoju glasovnu asistenciju Laura.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, "ovaj važan korak će poboljšati iskustvo mnogih korisnika i olakšati svakodnevni život, a Škoda modeli bazirani na MEB GP i MQB EVO platformama imaće koristi od ove nove karakteristike, jer će moći da pristupe velikoj bazi podataka veštačke inteligencije i da im se sadržaj čita tokom vožnje".

Novi četbot će biti ponuđen zajedno sa najnovijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generacijom infotainment sistema od sredine 2024. Biće dostupan u sledećim modelima: odabrane verzije modela Škoda Enyaq, nova generacija modela Škoda Superb i Kodiaq i ažurirana Škoda Octavia.

Omogućena od strane Cerence Chat Pro, integracija ChatGPT-a u glasovnu asistenciju Laura uvodi niz novih mogućnosti koje daleko prevazilaze prethodne glasovne naredbe.

"Glasovni asistent Laura može se koristiti, recimo, za upravljanje infotainmentom, navigacijom i klima uređajem i odgovaranje na pitanja na temu opšteg znanja. U budućnosti će AI pružati dodatne informacije kao odgovore na pitanja koja prevazilaze ovo kao deo svojih stalno rastućih mogućnosti", navode iz Škode.

Dodaju da ovo može biti od pomoći tokom putovanja automobilom, u smislu obogaćivanja razgovora, razjašnjavanja nedoumica, interakcije na intuitivnom jeziku, primanja informacija specifičnih za vozilo, i drugog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.