Škoda UKIDA jedan od NAJPOPULARNIJIH MODELA?

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 01:07

Škoda UKIDA jedan od NAJPOPULARNIJIH MODELA?

Volkswagen Polo po svemu sudeći neće biti jedini model nemačke grupacije koji plaća danak uvođenja Euro 7 norme.

Aktuelna generacija Škode Fabije je na sceni od 2021. godine, ali ovoga puta ponuda nije proširena i na praktičniju karavan verziju, niti će se to dogoditi. Prema trenutnim informacijama, priča bi mogla da krene u sasvim drugom pravcu kada je u pitanju sama Fabia.

Kada je u pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << taj crni scenario, on je već viđen u slučaju Volkswagena, koji je sve bliži ukidanju modela Polo.

Čelnik Škode, Klaus Celmer, je u nedavnom intervjuu za Autocar rekao da bi prilagođavanje standardima Euro 7 Fabiju učinilo preskupom i da je ljudi više ne bi kupovali.

Prema tome, ako regulativa Euro 7 prođe, neće biti moguće zadržati prisustvo u B segmentu, barem ne u smislu pristupačnih kompakta, kaže Celmer.

Podsećamo, ista priča je nedavno stigla i iz Volkswagena, u vezi sa modelom Polo. Tada se govorilo da bi uvođenje strožih standarda automatski značilo i povećanje cene ovog automobila za 5.000 evra.

Međutim, računica Evropske komisije kažu da je reč o mnogo manjem poskupljenju od oko 300 evra. Neko očigledno ne govori istinu.

Ako se uzme u obzir da se Audi već odlučio da ukine model A1, ispada da je jedini iz nemačkle grupacije koji bi mogao da ostane u tom segmentu Seat Ibiza. Ali i tu se verovatno radi o "održavanju u životu" još nekoliko meseci.

Uskoro bi najjeftiniji model u Volkswagen asortimanu mogao biti električni ID.2 i njemu srodni blizanci drugih brendova.

U tom slučaju govorimo o početnoj ceni od 25.000 evra.

Škoda Fabia trenutno u Nemačkoj startuje po ceni od oko 18.000 evra, Seat Ibiza od oko 16.500 evra, a VW Polo od 19.500 evra.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.