Škoda Superb nikad brža: Uz motor iz Audija RS3 razvija 300 km/h VIDEO

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 22:04

Škoda Superb nikad brža: Uz motor iz Audija RS3 razvija 300 km/h VIDEO

Vlasnik Škode Superb iz Holandije je u svoj automobil ugradio znatno jači motor, i tako dobio snažan, brz i praktičan karavan.

Kao što je poznato, Superb je flagship model kompanije Škoda, a jedan primerak prethodne generacije ispod haube krije tajnu.

Reč je o tome da je četvorocilindarski motor zamenjen 2,5-litarskim TFSI motorom iz Audija RS3, koji u fabričkoj konfiguraciji razvija oko 400 KS, odnosno oko 120 KS više u odnosu na najsnažniji fabrički Superb >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ove generacije.

Međutim, to nije sve, jer je pomenuti TFSI motor tjuniran, tako da sada isporučuje 720 KS i 830 Nm obrtnog momenta.

Praktični porodični karavan je tako pretvoren u "raketu", a za ubrzanje od 0 do 100 km/h su mu na nemačkom autoputu bez ograničenja brzine bile potrebne samo 3,32 sekunde. Maksimalna brzina mu je blizu 300 km/h.

Kada restrikcije izduvnih gasova nisu bile toliko stroge kao danas, Škoda je prodavala prvu generaciju Superba pod vlasništvom Volkswagen Grupe sa V6 dizelskim i benzinskim motorom, a naslednik je imao i 3,6-litarski VR6 motor.

Originalni Superb, koji se nudio 1930-ih i 1940-ih, imao je veliki 4.0-litarski V8 motor, ali i niz šestocilindarskih.

Najsnažniji model najnovijeg Superba nudi 265 KS. Škoda nikad nije ponudila RS verziju visokih performansi, ali ovaj vlasnik ju je sam kreirao ubacivši motor iz Audija RS3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.