Škoda Rapid Spaceback stiže u Frankfurt

Izvor: B92, 05.Jul.2013, 17:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda Rapid Spaceback stiže u Frankfurt

Kada smo prethodni put govorili o novom Škodinom modelu, povod su bili kompjuterski renderi koji su "procurili" na zvanični sajt kompanije. Ovoga puta u prilici smo da vidimo fotografije blago kamufliranog prototipa koji se neće mnogo razlikovati od konačne verzije.

Nakon što je u leto 2012. predstavila niskobudžetni kompaktni model Rapid, Škoda se priprema da godinu dana kasnije lansira prostraniju i funkcionalniju Spaceback verziju.

Vozilo koje je snimljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tokom testiranja u blizini Škodinog sedišta u Češkoj još uvek ima dodatke na prednjem i zadnjem delu koji treba da sakriju originalni dizajn.

Ipak, pažljivom posmatraču neće promaći da su u pitanju samo nalepljeni elementi koji treba da stvore utisak da je u pitanju neki od starijih modela.

Ispod njih, na prednjem delu nalaze se farovi, maska hladnjka i branik koji su već viđeni na standardnom Rapidu, dok će stop svetla i vrata prtljažnika imati sličan oblik kao na novoj generaciji modela Oktavia Combi.

Što se tiče pogonskih jedinica, tu bi trebalo da bude još manje iznenađenja nego u slučaju dizajana, s obzirom da će Škoda iskoristiti paletu motora koju su u ponudi na standardnom Rapidu.

Pored 1.2 litarskog MPI benzinca sa 55 kW/75 ks, te 1.2 litarskog TSI agregata koji se nudi u dve verzije, sa 63 kW/86 ks i sa 77 kW/105 ks, tu su i dve varijante 1.6 TDI dizelaša, sa 66 kW/90 ks i sa 77 kW/105 ks. Najsnažniji motor biće 1.4 litarski TSI koji proizvodi 90 kW/122 ks uz 200 Nm maksimalnog obrnog momenta.

Očekuje se da bi Škoda mogla da predstavi Rapid Spaceback na predstojećem auto-salonu u Frankfurtu, koji se održava u septembru 2013.

Pogledajte originalne komjuterske rendere koji su se nedavno pojavili na zvaničnom sajtu Škode.

Pročitajte više o novoj Škodi Oktaviji Combi 4x4.
Pogledaj vesti o: Skoda

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Škoda Rapid Spaceback stiže u Frankfurt

Izvor: B92, 05.Jul.2013

Kada smo prethodni put govorili o novom Škodinom modelu, povod su bili kompjuterski renderi koji su "procurili" na zvanični sajt kompanije. Ovoga puta u prilici smo da vidimo fotografije blago kamufliranog prototipa koji se neće mnogo razlikovati od konačne verzije...Nakon što je u leto 2012. predstavila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.