Škoda Rapid

Izvor: B92, 23.Maj.2012, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda Rapid

Škoda je u krajem aprila potvrdila da će koncept MissionL, koji je imao premijeru na frankfurtskom auto-salonu 2011. godine, dobiti serijsku verziju, a već smo u prilici da vidimo fotografije prototipa ovog automobila.

Novi Škodin model Rapid, koji češka kompanija planira da predstavi do kraja 2012, snimljen je tokom testiranja na stazi Nirburgring.

Reč je o vozilu koje će gami zauzeti poziciju između >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << modela Fabia i Octavia i ne treba ga mešati sa nešto manjim automobilom koji se pod istim imenom proizvodi u Škodinoj fabrici u Indiji za lokalno tržište.

Iako iz profila izgleda kao limuzina, Rapid će, poput modela Octavia, imati i peta vrata, a biće dugačak nešto manje od 4,5 m, dok će međusosovinsko rastojanje iznositi 2,6 m.

Na osnovu fotografija blago kamufliranog test prototipa, može se videti da će Škoda Rapid preuzeti osnovni dizajn od koncepta MissionL.

Detalji svetlosnih grupa, maske hladnjaka i branika, za sada su prikriveni, ali ne treba očekivati veća odstupanja u odnosu na konceptno vozilo.

Inače, paralelno sa pojavljivanjem špijunskih snimaka na internetu, Škoda je objavila i zvanične fotografije detalja haube i stop svetla kojima je želela da najavi skoru premijeru modela Rapid.

Prva fotografija prikazuje deo haube (sa Škodinim znakom na vrhu) i maske hladnjaka, a druga detalj stop svetla na zadnjem levom uglu automobila.

Pročitajte o modelu Škoda Superb Scout.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.