Škoda Kamiq GT obogatila ponudu malih krosovera u Kini FOTO

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škoda Kamiq GT obogatila ponudu malih krosovera u Kini FOTO

Češki proizvođač predstavio je još jedan model namenjen isključivo kineskim kupcima.

Škoda je proširila ponudu svojih krosover/SUV vozila modelom Kamiq GT. Ovaj potkompaktni krosover zasnovan je na regularnoj verziji kineskog Kamiqa(koji je nešto drugačiji od evropskog modela istog imena).

Kamiq GT krase tipična Škodina maska hladnjaka i uski LED farovi, dok su stop svetla slična kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kod modela Scala. Sa svojih 4.409 mm, automobil je za 19 mm duži od “običnog” Kamiqa, dok su širina i međuosovinsko rastojanje nepromenjeni.

Kamiq GT je takođe dizajnerski atraktivniji kako bi se svideo pretežno mlađoj populaciji u Kini, na koju Škoda računa kao ciljnu grupu kupaca ovog modela. Sa tim ciljem, proizvođač nudi dvobojnu verziju karoserije sa krovom ofarbanim u kontrastnu nijansu, kao i 17-inčne alu felne.

Škoda za sada nije objavila podatke o pogonskim kedinicama, ali očekuje se da motorizacija bude pozajmljena od standardnog kineskog Kamiqa. U tom slučaju, treba računati sa 1.5-litarskim MPI agregatom koji isporučuje 111 KS, a spekuliše da će drugi motor u ponudi biti 1.2 turbo-benzinac sa 116 “konja”.

Snaga će na točkove prenositi putem manuelnog menjača sa 5 ili 6 brzina, te pomoću 7-stepenog automatika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.